Den hemliga bloggen

Idé för nästa mottagning: Poängjakten består uteslutande av uppdrag från "planer"-dokumentet.

Årets julklapp: en purjolök och såpbubblor

De flesta bästa ställen att sitta på brukar oftast ignoreras. Dessa inkluderar golv, hörn, köksbänkar, fönster, och pianon. Har inte testat det sistnämnda för det skulle bli väldigt stora problem om det visar sig att det inte fungerar.

När man hör "Take on me" av a-ha och det tar typ 20 sek innan man fattar varför man vill börja skratta

das Jedermannsrecht

I am not a good student, I haven't read what we handed in.

I want to get drunk and get out of here. (dunno emil sa det)

Copyleft

Något väldigt coolt är när man har seminarier men det är för många seminarier så hjärnan är väldigt väldigt dimmig efteråt

Det bra med att göra gasbatterier (vilket definitivt är en sak som är möjlig) är att du kan analysera dem genom att bara injicera hela batteriet i en GC_MS.

All roads lead to procrastination

Det finns en nivå av fysik som är för hög för kemister.

Inverted Mexican hat shape

FANTASTISKT

Espresso är NICE. Men tyvärr blir man beroende.

No gain - no pain (om att titta in i en laser)

Varför är inte himlen lila? Raman scattering är proportionell mot våglängden upphöjt till minus fyra, vilket favoriserar korta våglängder. Sedan finns det mer blått än violett ljus i solens spektrum, och dessutom är människans ögon sämre på att registrera violett än blått.

Gm ("the" Gm)

Victorias blogg var bättre :/

Om du behöver göra allt arbete själv, tänk på det som träning inför framtiden, då du också kommer att behöva göra allt arbete själv

"transition dipole moment" är ett aldeldes för skumt koncept egentligen. Men det kommer från den tidsberoende Schrödingerekvationen, så man får väl acceptera det.